Totaal: 0,00
Totaal: 0,00

Bactogen 12000 voor 12m3 300g

23,50

Bactogen 12000 voor 12m3 300g is een unieke en zeer geconcentreerde formule van nitrificerende filter bacteriën in gesporuleerde vorm (meer dan 2 miljard sporen per dosis) voor vijver en zwemvijver

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

SKU: BKFW447 Categorieën: ,

Beschrijving

Bactogen 12000 voor 12m3 300g is een unieke en zeer geconcentreerde formule van nitrificerende filter bacteriën in gesporuleerde vorm (meer dan 2 miljard sporen per dosis) voor vijver en zwemvijver. De sporen zijn zeer weerbestendig en bewaren gemakkelijk. Eenmaal toegevoegd aan de vijver, zullen de nitrificerende filter bacteriën wakker worden en zich snel gaan vermenigvuldigen waardoor ze een optimale effectiviteit garanderen.
BACTO-GEN is aangewezen voor de behandeling van groen water, een progressieve vermindering van de slibvorming, het opstarten en/of verbeteren van de filtratie (verwijderen van nitriet en ammoniak),

  • Bacteriën 100% gesporuleerd : de enige formule die weerstand biedt.
  • Geconcentreerde formule (het meest geconcentreerde op de markt).
  • geen vloeibare formule !
  • Ideaal tegen groen water en natuurlijke verwijdering van bodemslib.
  • Voor een optimale filtratie tegen nitriet en ammoniak.

Bactogen 12000 voor 12m3 300g

Dosering :

Enkel behandelen wanneer de watertemperatuur hoger dan 10°C is.
Gelieve de dosis te volgen die op het etiket wordt aangegeven.
Bij aanvang : iedere dag gedurende 5 dagen.
Onderhoud : 1 maal per week.
1 Kg behandelt 10 m3 gedurende 4 maanden.
Droog bewaren tussen de 10 en 25°C. Bij normale bewaaromstandigheden, blijft het product meer dan 1 jaar goed op voorwaarde dat het niet vochtig wordt.

De NITRIFICATIE
In de natuur komt bij de afbraak van organisch materiaal ammoniak vrij, dat bijvoorbeeld een rioolgeur geeft aan stilstaand water. In zuurstofrijke aquatische milieus zetten nitrificerende bacteriën ammoniak (NH3) om in nitrieten (NO2−) en vervolgens nitraten (NO3−) tijdens het nitrificatieproces.
De bacteriën in kwestie zijn de goede bacteriën nitrobacter, nitrospora, nitrosomonas en andere
De oxidatie van deze ammoniak door deze bacteriën levert hen de energie die nodig is om CO2 om te zetten in organisch materiaal (autotrofie).
Nitrificatie vindt plaats in twee fasen, uitgevoerd door twee verschillende nitrificerende bacteriepopulaties. Een eerste stap van nitrificatie oxideert ammoniak tot nitriet in de tweede stap van nitriet naar nitraat.
De DENITRIFICATIE In een zuurstofarm aquatisch milieu zetten zogenaamde denitrificerende bacteriën nitraten om in stikstofgas, dit wordt denitrificatie genoemd.

Bijkomende informatie

Gewicht 0,5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

X