kwaliteitsgarantie
Gratis verzending voor visvoer en materialen vanaf 250 euro ex. btw ( zie de voorwaarden "Betaling en verzending")
0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Uw Koi specialist

×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!
 
  • Koi vissen
  • Water kwaliteit
  • Accessoires

Het nieuwe seizoen 2020 gaat weldra van start. Ontdek onze nieuwigheden op onze FACEBOOK.

 

KOI GROOTHANDEL - KLEINHANDEL

Sedert meer dan 10 jaar zijn we gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van Japanse Koi, zowel groothandel als kleinhandel.

Ontstaan als kleinhandel in de regio Brabant, kwam er een schaalvergroting in 2007 met een verplaatsing van de activiteiten naar de provincie Namen, vlakbij de Franse grens.

Onze bekkens en waterpartijen bestaan uit gesloten circuits van 10 tot 20.000 Liter. In totaal hebben we meer dan 300.000 liter in gesloten systemen. Deze dienen hoofdzakelijk als opvangbekkens. De koi die klaar zijn voor de verkoop worden in kleinere bakken van 1.500 tot 6.000Liter geplaatst. Daarnaast hebben we ook nog onze vijvers die permanent voorzien zijn van doorstromend water. Dit zeer zuivere water is afkomstig van de hoogvlakte van de “Croix Scaille” in Frankrijk. Qua kwaliteit en samenstelling is het bijna identiek als het water in Japan.

Jaarlijks selecteren we zelf onze vissen bij een hele reeks kleine Japanse kwekers, die allen aangesloten hebben bij Shinkokai Niigata Region. Deze aansluiting zorgt ervoor dat de kwekers continu gecontroleerd worden op de gezondheid van de koi.

Door een goed georganiseerde internationale samenwerking en onze grote volumes kunnen wij u een uitstekende kwaliteit bieden aan een gunstige prijs.

Tijdens het seizoen hebben wij een permanente voorraad van 15.000 stuks Tosai, 2.000 stuks Nisai, en enkele honderden sansai.

Bij ons kan u Koi kopen aan een gunstige prijs.

Als groothandel zorgen wij ook voor export binnen Europa.

KOI KARPER EN ZIJN OORSPRONG

De koi karper is een Aziatische siervis ( Cyprinus carpio carpio ) . Oorspronkelijk kwam hij voor in de rijstvelden ( en niet de tuinvijver ). De KOI is het resultaat van kruisingen tussen soorten karperachtigen, Cyprinus carpio.

In tegenstelling tot wat men zou denken, is de koi karper niet inheems in Japan . De oudste vorm van nishikigoi genaamd magoi was zwart en kwam voor in de Zwarte Zee , de Kaspische Zee , Aral en Azov . De vroegste geschriften over de soort zijn afkomstig uit China en siturenen zich rond 500 voor Christus .

De Japanse term koi ( betekent letterlijk " karper " ) - koi zou dus " karper karper " willen zeggen, wat eerder onzin lijkt. Oorspronkelijk was de naam van deze Chinese karper jinli , letterlijk " brokaat karper " ) , wat resulteerde in het Japans " Nishikigoi " ( ook letterlijk " brokaat karper " ) . Deze vis is de meest voorkomende karper in de tuinen in het Verre Oosten , en is het meestal genoemd koi (karper in het Japans ) , vandaar de verkeerde benaming . Deze karper wordt gedefinieerd als de ondersoort Cyprinus carpio carpio.

De koi karper beschikt over verschillende kleuren . Rood, wit , geel, zwart , enz. , deze vis heeft niets van een roofdier ondanks zijn grote omvang . Koi karpers zijn omnivoor, overhellend naar herbivoor, maar vooral vegetariers, hetgeen hun vreedzame, gezellige karakter verklaart. De koi karper is dol op zanderige of modderige bodems waar ze voedsel zoeken. Hoe hoger de temperatuur van het vijverwater, hoe vraatzuchtiger de Koi zijn, en derhalve dient hun voer te worden aangepast.

Koi karpers hebben in het algemeen een eiwitrijk voer nodig . Maar als de watertemperatuur daalt onder de 6 ° C , stop de koi zich te voeden, omdat zijn metabolisme stopt, en gaat hij in een fase van semi - winterslaap, die de hele winter kan duren.

De Koi karper werd geïntroduceerd in Japan tijdens de Chinese invasie. In de zeventiende eeuw in de regio Niigata , werd Koi geïntroduceerd - nishikigoi - in de rijstvelden om het eenzijdig rijstsdieet van de rijstboeren te verbeteren . De eerste kleur mutaties die de naam waardig zijn verschenen tussen 1804 en 1830 en hadden betrekking op de rode, witte en gele karper. Tussen 1830 en 1850, zag de de Kohaku het daglicht als resultaat van een kruising tussen een witte en een rode karper karper . En aan het eind van de negentiende eeuw , verschenen de meeste van de rassen die we vandaag kennen.

Nieuwe producten